Biomus Gliceryna Roślinna 500G

  • Gliceryna roślinna jest doskonałym rozpuszczalnikiem tłuszczów. wykorzytywana do domowej produkcji kosmetyków oraz liquidów do e-papierosów.
Producent: BIOMUS
11,66 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

BIOMUS GLICERYNA ROŚLINNA 500G


Informacja dla e-palaczy

Wysokiej czystości gliceryna, która idealnie nadaje się do tworzenia liquidów do e-papierosów - tzw. bazy nikotynowej. Jest dobrze mieszalna z glikolem propylenowym, nikotyną oraz wodą. Nie posiada zapachu, ani posmaku, jest klarowna, bezbarwna oraz w 100% bezpieczna.

Zastosowanie

Gliceryna jest dobrym rozpuszczalnikiem tłuszczów i innych lipidów, więc jest stosowana do produkcji kremów, pomadek i innych kosmetyków. Stanowi ważny surowiec syntezy wielu związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych, posiada również właściwośći nawilżające. Gliceryny używa się także do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan glicerolu) oraz w garbarstwie (wysusza skórę dzięki właściwościom higroskopijnym).

W przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i skórzanym gliceryna wykorzystywana jest w produkcji barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych. Znalazła też zastosowanie jako dodatek do melasy przy paleniu shishy (fajki wodnej), w procesie słodzenia likierów oraz w roli składnika płynów do napełniania e-papierosów. Gliceryna doskonale sprawdza się do karmienia zwierząt.


Gatunek: Czysty farmaceutyczny
Czystość: Czysty min. 99,5% Ph Eur./USP
Wzór chemiczny: C3H8O3

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel